Agricultura Sostenible i Responsable

Es basa en un sistema de cria tradicional, adaptat al clima pirinenc, totalment extensiu. Els animals efectuen molt pocs desplaçaments, ja que tenen les explotacions molt a prop de les pastures estivals. Alhora es garanteix una mida adequada de les explotacions pel número d’animals per assegurar la seva qualitat de vida i benestar. Dos elements imprescindibles per obtenir una carn de qualitat. Producte d’alta qualitat Km 0, amb poca petjada de CO2.

L’activitat ramadera aporta beneficis per a la globalitat del país, ja que el seu sistema de cria extensiu i de pastures a l’aire lliure adaptat a les muntanyes d’Andorra,  té un impacte positiu en l’ecosistema. A més, els animals de la raça bruna d’Andorra estan molt adaptats al medi amb bons aploms i bones potes que els permet aprofitar tots els racons de les muntanyes, es tracta d’una activitat de neteja de les muntanyes que afavoreix la biodiversitat i a l’hora minimitza els riscos naturals, tant incendis com allaus. El dall del fons de la vall dels ramaders per tenir aliment pels ramats també impacta positivament en la biodiversitat i té una funció paisatgística.

Agricultura Sostenible i Responsable

El darrer estudi del Panel Internacional d’Experts sobre el Canvi Climàtic de les Nacions Unides alerta sobre la necessitat de modificar els nostres patrons de consum si volem frenar la desforestació, desertificació i altres conseqüències del canvi climàtic. Les conclusions d’aquest estudi són clares, destacant els beneficis en la lluita contra el canvi climàtic de les dietes basades en aliments d’origen vegetal com ara cereals, llegums, fruites i verdures. També s’inclouen els aliments d’origen animal produïts de manera sostenible i amb baixes emissions. Aquest és exactament el producte que Ramaders d’Andorra ofereix.

I Finalment, el manteniment dels coneixements culturals i de identitat del territori