Control de la IGP Carn d’Andorra
El control de la IGP Carn d’Andorra recau sobre una entitat certificadora externa, autoritzada per la Unió Europea, que assegura que és compleix el full de prescripcions tècniques de la IGP a les explotacions, escorxador, etiquetatge i als punt de venda.
L’auditoria se centra en els següents punts:
- Les mares han de ser de la raça bruna d’Andorra i han de estar inscrites al Padral del Govern d’Andorra.
- Tots els animals han d’estar correctament identificats amb el doble cròtal auricular, tal com marca la normativa vigent.
- Els ramaders han de notificar el naixement dels vedells i el número de cròtal amb el qual s’han identificat.
- El Departament d’Agricultura inscriu l’animal al Padral i lliura al propietari el document d’identificació bovina (DIB).
- Ramaders d’Andorra SA, com a gestor dels registres, obre una fitxa de control individual on s’anoten les dades de l’animal, l’explotació d’origen i totes les incidències d’aquest animal: deslletament, edat de sacrifici, escorxador i punt de venda final.
- Un cop sacrificat l’animal, a l’Escorxador Nacional d’Andorra es verifica que les canals compleixin tots el requisits i, després del temps de maduració reglamentari, es poden expedir al comprador.
- La canal ha d’anar acompanyada del seu document de seguiment de bovins i dels identificatius per a les peces en què s’especejarà.