L’alimentació és fonamental per a una carn de qualitat. Per aquest motiu, durant la primavera els animals aprofiten els prats i poc a poc van pujant a muntanya on hi restaran tot l’estiu aprofitat aquestes pastures. És al llarg d’aquest moment de calma per el ramader, que es dallen i emmagatzema el farratge necessari per poder mantenir els animals a l’hivern. Cal remarcar la gran qualitat de les pastures d’alta muntanya, com la dels fons de vall, al ser un país poc industrialitzat i amb una qualitat mediambiental molt alta.
Durant el període d’engreix l’alimentació està reglada i subministrada per Ramaders d’Andorra a base de cereal i lleguminoses. Tot, sense farines animals, ni antibiòtics, ni promotors de creixement, ni oli de Palma.
POCTEFA és un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible de la zona fronterera del Pirineu. Aquest programa també té per objectiu valorar les races de bestiar boví pirinenques que són criades de forma extensiva, com és el cas de la raça bruna d’Andorra. S’estan realitzant assajos clínics a la Universitat de Saragossa per comprovar la seva qualitat nutritiva i els beneficis sobre la salut i sobre el territori.
Precisament per aquest motiu, Ramaders d’Andorra participa, juntament amb altres entitats de França i Espanya, en aquest projecte. En el marc de POCTEFA, concretament del DIETAPYR II, a hores d’ara s’està elaborant un estudi de maduració amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) que permetrà obtenir dades científiques sobre el temps òptim de maduració de la carn d’Andorra. Els primers resultat d’aquesta anàlisi indiquen que la millor carn arriba als 15 o 20 dies de maduració. La segona fase de l’estudi precisarà més aquest període, així com les diferències nutricionals segons la part de l’animal analitzat.